FAQ

Veelgestelde vragen

Vragen:

Op deze pagina zullen in de loop van de tijd antwoorden geplaatst gaan worden op de volgende vragen

Waarom is het platform van Floranti anders?

Telers en andere aanbieders van planten en bloemen maken steeds meer unieke, vernieuwende producten. Er worden continu nieuwe artikelen op de markt gebracht. Voor kopers is het steeds lastiger om unieke concepten te vinden, terwijl het voor de aanbieders moeilijk is om voldoende aandacht te krijgen voor hun producten. Floranti maakt het mogelijk om onderscheidend en aantrekkelijk te zijn. Floranti laat producten opvallen.

Wat maakt het bedrijf Floranti uniek?

Floranti is gestoeld op de coöperatieve gedachte. Aanbieders en Kopers kunnen beiden participeren in het bedrijf. Ze krijgen hiermee voordelen zoals stemrecht, winstuitkeringen en kortingen. Floranti is hiermee het eerste echt onafhankelijk platform van Nederland in de sierteelt.

Ik wil meedoen, hoe word ik participant/deelnemer?

Een participant krijgt een aantal voordelen, financiële en voordelen in natura. De regeling voorziet erin dat participanten die als eerste instappen grotere voordelen ervaren dan deelnemers die later instappen. Omdat Floranti iedereen een gelijke kans wil bieden wordt na de bekendmaking in december 2017 de volgorde van de deelnames bijgehouden op basis van aanmelddatum/tijdstip.

Participanten zijn aanbieders en kopers van bloemen en planten.

Als u interesse heeft in deelname, dan kunt u contact opnemen mvanwinden@floranti.com

Mogen alleen participanten het platform gebruiken?

Het platform staat open voor alle aanbieders van bloemen en planten, en alle professionele kopers. Het gebruik staat los van de participatie in de coöperatie.

Wat bedoelen jullie met ‘bundelen van aanbod’?

Kopers kunnen via het platform het aanbod selecteren dat zij (automatisch) willen inlezen in hun systeem. Ze kunnen de voorraad van meerdere aanbieders bundelen.

Aanbieders kunnen in één keer hun aanbod verspreiden naar meerdere kopers, of doorzetten naar andere platforms.

Op dit moment is het platform operationeel dat gericht is op het peer-2-peer delen van beschikbare voorraad. Dagelijks worden al duizenden transacties afgewikkeld via deze service. Floranti zal deze functies verder uitbreiden.

Wat zijn de kosten?

Het gebruik van de basisdiensten zal kosteloos zijn. Voor aanvullende diensten en promotie zullen kosten in rekening worden gebracht, afhankelijk van de gewenste mogelijkheden. Het exacte model zal nog verder ontwikkeld worden.

Gaat dit systeem concurreren met de veiling?

Floranti heeft niet de intentie om te concurreren met de veilingen. Zij hebben een rol in het commerciële, logistieke, en financiële proces. Floranti versterkt de commerciële kracht van de gebruikers. De manier waarop de transactie wordt geleverd en betaald is aan de aanbieders en kopers. Of dit via een veiling, Ai2 of op factuur gedaan zal worden ligt buiten het interessegebied

Omdat Floranti de gebruikers juist wil ondersteunen, zullen we geen enkele samenwerking uit de weg gaan. Ook daar komt de coöperatieve gedachte weer boven drijven.

Wat is de rol van SDF?

De ideeën voor Floranti zijn binnen SDF ontstaan. Floranti staat nu geheel op eigen benen, met andere aandeelhouders en een andere structuur. SDF en Codema Systems hebben geen financieel belang in Floranti.

De mensen van SDF worden ingehuurd als externe consultant om mee te denken, maar de werkzaamheden worden uitgevoerd door een team van nieuwe mensen in Nederland en daarbuiten.

Kan ik het platform van Floranti koppelen aan mijn eigen systeem?

Floranti gebruikt de standaarden die in de sector gebruikt worden. Hiermee kan het gevuld/beheerd worden vanuit de applicaties die telers/aanbieders gebruiken. Handelsbedrijven kunnen via koppelingen het aanbod inlezen.

In de toekomst zullen er nieuwe diensten ontwikkeld worden. Mogelijk dat hiervoor nieuwe koppelingen/API’s gebouwd moeten worden. We zullen in overleg met de stakeholders in de sector dit soort ontwikkelingen vorm geven.

Wie kan er bij mijn data?

Floranti is een onafhankelijk platform en heeft geen andere belang dan een innovatieve, nieuwe dienst neer te zetten voor haar gebruikers. Er is bewust gekozen om de gebruikers de mogelijkheid te geven om te participeren in het bedrijf, zodat zij ook op dit soort vlakken mee kunnen praten.

De data die opgeslagen moet worden om het platform te laten functioneren, wordt middels de meest moderne technieken beveiligd en afgeschermd.

Wat is de planning?

Het platform wordt ontwikkeld via een Agile/Scrum methodiek. De eerste voorbereidingen, zoals het opzetten van de structuur en het werven van een ervaren team, zijn al in mei 2017 gestart.

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de technische, functionele en grafische ontwerpen. Floranti verwacht dat de eerste resultaten aan het begin van Q2/2018 zichtbaar gaan zijn. Daarna zal in tweewekelijkse iteraties steeds meer functionaliteit aan het platform worden toegevoegd.

De focus ligt nu op de online catalogus functie en het digitaal verbinden van systemen via de sectorprotocollen.

Natuurlijk zullen de participanten nadrukkelijk betrokken worden bij de ontwikkeling.

Maakt het verschil met welk EAB pakket ik werk?

Het zou geen verschil mogen maken met welk EAB pakket u werkt. Floranti werkt samen met alle softwareleveranciers. U kunt dit natuurlijk altijd even checken door contact op te nemen met Floranti.

Maakt het verschil met welk handels softwarepakket ik werk?

Het zou geen verschil mogen maken met welk softwarepakket u werkt. Als u de mogelijk heeft om via VMP en EKT te communiceren met andere partijen, dan zou de aansluiting gemaakt moeten kunnen worden. U kunt dit natuurlijk altijd even checken door contact op te nemen met Floranti.

Floranti Software Tuinbouw
null

Nieuw softwareplatform

Het kloppend hart van Floranti bestaat uit een softwareplatform. Een nieuw platform, een weldoordacht platform, een toekomstbestendig platform. Een platform waar producten opvallen.
null

Doe mee met Floranti

De sector van de tuinbouw is groot geworden door samenwerking, de founders van Floranti omarmen deze gedachte. Het is geen bedrijf op afstand, maar een bedrijf waar je deel van uitmaakt.
null

Floranti durft

Het team van Floranti heeft de ervaring van een oude rot en het lef van een jonge hond. Tijd om het anders te doen.

Wil je meedoen?

Bel of mail Maurice van Winden +31 (0)6 – 23011054
Info@Floranti.com of MvanWinden@Floranti.com